Všeobecné informace

Posílení pozice na evropském HVAC trhu
Bosch plánuje převzetí MTA Spa., italského výrobce klimatizačních systémů

• MTA produkuje komerční a průmyslové chladicí systémy se zaměřením na chladicí a tepelná čerpadla
  • Okolo 400 lidí pracuje na centrále a ve třech výrobních závodech v severovýchodní Itálii a také v šesti obchodních dceřiných společnostech v Evropě, Severní Americe a Austrálii
  • Obchodní partnerství v Anglii, Rusku a v dalších více než 70 státech

Wetzar – Bosch Thermotechnology, Německo, plánuje převzetí MTA Spa., italského výrobce vysoce účinných systémů topení, ventilace a klimatizace (HVAC = heating, ventilating and air-conditioning). Příslušná smlouva byla podepsána v italském Miláně 22. června 2017. Tato obchodní transakce je předmětem schválení ze strany antitrustového úřadu. Strany se dohodly nezveřejňovat detailní finanční aspekty dohody. V roce 2016 MTA zaměstnávala asi 400 lidí s hlavní působností v Itálii v oblasti Padua a šest obchodních dceřiných společností v Německu, Francii, Španělsku, Rumunsku, Spojených státech amerických a Austrálii. Společnost MTA v roce 2016 vykázala obrat v hodnotě 76 milionů eur.

MTA vyvíjí, produkuje a prodává HVAC systémy pro průmyslové procesy a komerční užití. Obsáhlé produktové portfolio se zaměřuje především na chladící technologie a tepelná čerpadla s výkonem až 1,7 megawattů.

„Vysoce účinné chladicí systémy společnosti MTA nám umožňují rozšířit naše portfolio komerčních a průmyslových technologií a naše obchodní zkušenosti v oblasti klimatizačních systémů, a to zejména v Evropě,“ řekl Uwe Glock, předseda představenstva divize Termotechnika. „Tímto krokem upevníme pozici společnosti Bosch na trhu jako dodavatele průmyslových a komerčních systémů. Již teď máme velmi dobrou pozici v segmentu topných kotlů s vysokým výkonem a kombinovaných tepelných a energetických jednotek. Spolu s MTA budeme nyní schopni udělat důležitý krok k cíli stát se prvním dodavatelem s kompletní nabídkou ohřevných systémů a klimatizačních řešení,“ dodal Glock.

„Touto akvizicí přinese MTA do Bosch Group kromě své velmi kvalitní reputace hlavně vysokou odbornost v oblasti technologií a aplikací. Budoucí uspořádání bude uzpůsobeno tomu, abychom byli schopni poskytnout nejlepší řešení pro každou individuální potřebu. Využijeme obou silných kultur a vytvoříme nové inovativní produkty,“ řekl Mario Mantegazza, výkonný ředitel a spoluzakladatel MTA.

Kontakt pro novináře:
    Silke Bartels
    Tel.: +49 6441 418-1711

Bosch Group je vedoucím mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává na 390 000 lidí (k 31. 12. 2016). Tržby firmy za rok 2016 dosáhly hodnoty 73,1 miliardy eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Bosch Group zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 440 dceřiných a regionálních firem ve více než 60 zemích světa. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem pro budoucí růst firmy je její inovační síla. Bosch zaměstnává 59 000 pracovníků v oblasti výzkumu a vývoje ve 120 lokalitách po celém světě.

Společnost byla v roce 1886 založena Robertem Boschem (1861–1942) ve Stuttgartu jako „dílna pro jemnou mechaniku a elektrotechniku“. Obchodně-právní struktura společnosti Robert Bosch GmbH zajišťuje podnikatelskou samostatnost Bosch Group. To umožňuje společnosti dlouhodobě plánovat a investovat do důležitých podnikatelských záměrů pro zabezpečení budoucnosti. 92 % majetkových podílů Robert Bosch GmbH patří veřejně prospěšné společnosti Robert Bosch Stiftung GmbH / Nadaci Roberta Bosche. Většinová hlasovací práva má však společnost Robert Bosch Industrietreuhand KG, která má zároveň také právo vykonávat funkci společníků. Ostatní podíly a hlasovací práva má rodina Boschových a Robert Bosch GmbH.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, press.bosch.cz, twitter.com/BoschPresse.

PI 9690 - červenec 2017

Tisková informace v němčině (DE) Tisková informace v angličtině (EN)

*)  Obrázky ve formátu JPEG otevřené v prohlížeči mohou být uloženy na pevný disk stisknutím pravého tlačítka myši na ploše obrázku a výběrem "Uložit obrázek jako...", popř. "Save Image as".

• Skok na vrchol stránkynahoru